Ängshalmspindel (Tibellus oblongus)

Ängshalmspindel (Tibellus oblongus)

  • 31st May 2015

Jag satt och skummade igenom alla krypbilder för ett tag sen och hittade den här rackaren som ännu inte fått vara med här. Det är alltid kul när man hittar nya arter som inte har fått vara med här ännu. Det tog mig ett bra tag innan jag lyckades hitta rätt namn på den här.

Givetvis inte genom att göra det på rätt sätt utan genom ren tur (google is your friend), och efter detta så fick jag hjälp av en vänlig själ som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.
 Det finns tydligen bara två arter av denna i Sverige och dena andra trivs bättre vid kusten medans denna kompisen trivs bättre i våtmarker
Jag är inte speciellt förtjust i denna sortens spindel. Jag har kommit fram till att ju mindre päls de har desto mer minskar trivselfaktorn. Hoppspindlar är ju jättetrevliga till exempel. Men å andra sidan så får de ju faktiskt se ut som de vill.

 

Fotona är taget av Janne Asp i Valsjöbyn, Jämtland, 2012.


Fler kryp i samma familj:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required