Vanlig geting (Vespula vulgaris)

14th April 2015

När krypintresset har vaknat till liv igen i takt med att våren värmer upp Göteborg likt en blöt pudel på en säng så känner jag att det är dags att börja ta tag i denna sidan igen.
Jag har redan varit ute ett par gånger och gjort en del små fynd så det finns gott om material att posta.

Lika välkommet som ett mjältbrandsbrev kom då en uppdatering av galleri-pluginen vi använder oss av. Uppdatering (förbättringen) bestod av att man helt enkelt inte längre kan använda sig av bokstäver som på något sätt avviket från det engelska alfabetet. Vad betyder då detta? Jo, i fortsättningen så måste man skriva såhär: Smakryp ar valdigt goa och sota. Det är ju iofs inga större problem, om det inte vore som så att vi har fem miljarder bilder uppladdade som måste bytas namn på!! Gallerifunktionen verkar vara den som är mest korrumperad, den har jag inte lyckats skaka liv i ännu.

För att gottgöra er med för detta så bjussar vi idag på lite getingfoton (som jag hoppas ni kan se).
[singlepic id=178 w= h= float=none]
Det är en drottning av den alldeles vanliga getingen som kröp in på jobbet i februari som fick följa med hem och posera.

vespula_vulgaris_2Ni som hängt med ett tag vet att jag gillar krypens ögon så nedan hittar ni en ett foto på getingens öga, eller ögon beroende på hur man ser det (obs, ordvits). Detta är ungefär så nära jag vågar mig med nuvarande teknik men jag håller på att undersöka möjligheterna att ta mig ännu närmare. Mer om detta kommer vid ett senare tillfälle. Jag kan för övrigt tillägga att denna geting kommer antagligen att förekomma här vid ett senare tillfälle då det just nu pågår expriment med ljussättningar och infernaliska kemikalier.


Fotona är tagna av Janne Asp i densammes hemmastudio 2015.
Övriga kryp i samma familj:

[ngg src=”galleries” ids=”27″ exclusions=”177,178″ display=”basic_thumbnail” order_by=”alttext”] 

    Leave a comment

Total: