Stjärtmes (Aegithalos caudatus)

25th March 2019
Stjärtmes (Aegithalos caudatus)

Helgens äventyr innebar en fullträff!
Det var halvtaskigt väder. Eftersom det är helg så måste det tydligen vara så. I flera veckor har det varit riktigt bra väder på några av vardagarna, men på helgerna så är det monsun och istid som gäller.
Hur som helst så tänkte jag att nu skiter jag i detta. Packade ner både långzoom och makroobjektiv så att man kunde gå in i växthusen och leta kryp om det skulle regna eller blåsa för mycket.
Vädret blev bättre i takt med humöret och när man kom fram för att kolla på ett av ställena där de har fågelmatning så var det riktigt mycket aktivitet.

Stjärtmes (Aegithalos caudatus)

Det är ju en hyfsat vanlig fågel men det är fortfarande så att stjärtmesen inte funnits i mitt bibliotek innan. Så varje ny art innebär en fullträff!
Faktum är att jag inte ens tänker kommentera namnet. Det är för enkelt!
Det är en tacksam fågel att fota eftersom den är väldigt bildskön. Jag är speciellt förtjust i den gula ringen de har runt ögonen.

Stjärtmes (Aegithalos caudatus)

Det är alltid lika kul när man kan läsa hur en fågel låter, i skrift. Stjärtmesen säger Sih-sih-siih och Tserr tserr. Vad detta betyder vet jag dock inte men jag antar att det skulle kunna ha något med mat att göra.


Fotot är taget av Janne Asp Göteborgs botaniska trädgård 2019.

Total: