Stare (Sturnus vulgaris)

18th March 2019
Stare (Sturnus vulgaris)

Jag tänkte fortsätta lite mer på fågelspåret.  Galleriet ser fortfarande väldigt litet och klent ut. Min hårddisk börjar däremot bli riktigt fylld med fågelfoton i olika kvalité så det är lika bra att köra på här. Fotona är ju klara så det är bara nån som skall få ihop lite text och så här… Det börjar till och med bli som så att jag börjar kolla på roliga ställen att åka till där det finns fåglar som inte finns på samma ställen.  Om allt går som det ska så kommer det förhoppningsvis finnas foton på lunnefåglar på denna sidan innan sommaren är över. Idag så ska det dock handla om starar. Jag hade ju tänkt skriva något vettigt om dessa fåglar men jag kommer inte på något. På Wikipedia står att man kan förväxla starar med koltrastar, och det kan man väl antar jag. Bägge har ju två vingar och en näbb. 

Stare (Sturnus vulgaris)
Stare (Sturnus vulgaris)
Stare (Sturnus vulgaris)
Stare (Sturnus vulgaris)

Hur som helst så är jag riktigt förtjust i denna fågeln. Den har ett väldigt vacker skimmer i fjädrarna och de vita topparna ger den en fin fjäderdräkt.
Jag letade inte efter starar när jag var ute men eftersom de lägligt nog befann sig i närheten så tänkte jag passa på att få ett par foton.

Vissa fåglar är jobbigare än andra att få ett vettigt foto på, och stararna ligger långt upp i toppen på den listan. Om man är den sortens fågel som rör sig i stora flockar och dessutom äter både bär och kryp så borde man ju ligga rätt bra till för att överleva. Men nej, om man står tvåhundra meter från en flock som har fullt upp med att länsa buskar och träd på bär, och viskar ordet “fotograf” så kommer varenda fågel flyga sin kos. Jag höll på ett tag med försök till att smyga på dem men det gick inte. De bara flög iväg hela tiden. Om man däremot blandar in ett fordon i ekvationen, då går det mycket lättare!  Det var bara att köra fram bilen, rulla ner rutan och slänga ut objektivt! Mycket tacksamt!  


Fotot är taget av Janne Asp vid Arendal, Göteborg 2018.

Total: