Snok (Natrix natrix)

11th August 2018
Snok (Natrix natrix)

Då får det bli lite snok igen!
Tanken med att ta en orm är att jag då kan få tummen ur och bryta ut kräldjuren från de vanliga krypen på menyn. Med detta menas att du förhoppningsvis nu kan se en egen flik på menyn där det står något i stil med “Kräldjursgalleri”. Jag gillar ju denna sortens djur med så det är ju klart att de ska få vara med här.

Snok (Natrix natrix)Jag sprang på denna trevliga lilla orm när jag var ute på krypjakt hemma i Änggårdsbergen. Den simmade ut till en liten ö i en mosse där det brukar ligga fåglar och ruva på ägg.
Efter ett tag så började den simma iväg från ön och då passade jag på att knäppa några kort med långzoomen som blev helt ok. Någonstans där så kom jag på den briljanta iden att kuta iväg för ormen och fota lite närmare och det gick ju rätt bra, iallafall efter ett tag. Snoken var inte glad i att man kom fram men efter en del smygande så kom jag riktigt nära.


Fotona är tagna av Janne Asp i Änggårdsbergen, Göteborg 2016.

Fler kryp i samma familj:

Total: