Eldlus (Pyrrhocoris apterus)

3rd August 2015

Tycker ni att det är dåligt med uppdateringar på denna sidan?
Det stämmer bra det! Men det beror å andra sidan på att några har något roligare för sig, till exempel att vara ute och fota kryp.
Jag har varit ute och fotat en hel massa kryp men det har tagit sin söta lilla tid att får ordning på min nya MT-24EX-blixt. Väldigt bra grej men mycket pill innan det funkade.
Men nu sitter man här på en, eehhh…. måndagsmorgon (semester) var det ja och gör sig en uppdatering.
Gamla foton men dock ett nytt kryp för sidan 🙂
Då jag inte släpar med mig 10 kilo makro-utrustning när jag åker på skojresa så är fotona denna gången tagna med min Pentax WG-3. En mycket bra allround kamera i fickformat!


Detta fyndet gjorde jag precis utanför Skansenakvariet i Stockholm. Tråkigt att säga det men det kan ha varit det roligaste krypet jag sett den dagen. På grund av fyndet då, annars gillar jag Skansen!

pyrrhocoris_apterus_20100521Just detta exemplaret är från Kiel i Tyskland men det kunde man inte tro, för den talade precis lika dålig tyska som jag. Dock tyckte jag mig skymta en liten mustasch men den försvann innan jag hann kolla.

 

pyrrhocoris_apterus_20150427_1Då kommer vi till delen där jag ska försöka lära ut något. Vad ska man lära ut om man inte kan något… Jo, kan skriva att Eldlusen är en halvvinge, precis som bärfisarna, som livnär sig på att suga växtsaft.

 


Fotona är tagna av Janne Asp i Kiel och Stockholm, 2010 och 2015.

Fler kryp i samma familj:

no images were found

 

    Leave a comment

Total: