Citrus Swallowtail (Papilio demodocus)

20th February 2019
Lime Swallowtail (Papilio demoleus)
Lime Swallowtail (Papilio demoleus)
Lime Swallowtail (Papilio demoleus)

“Lagom till jul blir det lite mer utrikiska arter”. Så skrev jag lagom till jul när jag på började denna lilla artikel.
Detta betyder ju att det inte finns någon sorts deadline som måste hållas så lagom till mars dyker detta lilla inlägg upp istället. Min skrivarprocess sker ytterst sporadiskt så jag ska nog försöka att inte lämna såna definitiva tidsangivelser i framtiden.
“Precis som tomten inte är en inhemsk art så är inte heller denna fjäril det.” Ytterligare ett exempel på hur man inte ska göra…
Och eftersom jag gillar att upprepa mina misstag så är det inte längre mars, utan maj.

Nåja, nu börjar vi om!
Hade jag fått chansa innan detta foto togs så hade jag stenhårt trott att makaonfjärilen hade blivit den första arten i denna familj som jag skulle fota, men så blev inte fallet.
Detta är nog ett av de första mötena jag har gjort med afrikanska kryp. Om man bortser från en och annan apa och några reptiler… Tror jag. 
Detta var en väldigt spännande utflykt eftersom detta var den första dagsturen ute till skogs vi var på.
Själva turen började på ett ställe och slutade på samma ställe, men där mellan så fanns ett avstånd. Ganska tidigt på detta avstånd så fanns en liten pumpstation, jag kallar det så i brist på bättre ord. Det pumpades upp vatten som rann ut på en annars snustorr väg. Här var ett mycket bra ställe för fjärilar att sörpla vätska och således fanns en hel del mycket fina fjärilar att fota.


Fotot är taget av Janne Asp i Kirindy, Madagaskar 2017.

Total: