Citronfjäril (Gonepteryx rhamni)

6th April 2015

Då var det dags att försöka blåsa lite liv i den här bloggen igen.
Det har varit svårt att motivera sig själv under vinterhalvåret då det har varit ont om material att lägga ut, så alternativet blev att gå i dvala. Jag har varit ut på ställen där man borde kunna hitta lite kryp inomhus men utan att veta var man skall leta så blir det svårt att hitta något.
Jag har funderat lite på hur man ska fortsätta här och det är väl egentligen ingenting att orda om. Vi kör på som vanligt med bilder på kryp och lite halvflummiga texter. Dock skall vi försöka bli lite bättre på artningen av krypen. Det är ju fortfarande bara en biprodukt av fotandet att sätta namn på krypen men det innebär ju inte att det skall slarvas med det. Fattade ni förresten? Bi-produkt…. Moahahahaha!

I vintras så flyttade jag till en ny lägenhet alldeles brevid änggårdsbergen i Göteborg. Detta kommer att bli ett mycket välbesökt område.
Idag var jag uppe och bekantade mig med omgivningarna och sprang på en Citronfjäril som antagligen precis vaknat till liv och satt och solade sig mitt på stigen.

Tydligen så övervintrar denna fjäril som fullvuxen, det är därför man kan se dem såpass tidigt på året. Jag har försökt att ta reda på var de övervintar men där har jag inte hittat någon vettig information. Men med andra ord är det ett riktigt vårtecken när dessa små gynnare har vaknat till liv.

Jag läste ett långt parti text på nätet om  var denna fjäril förekommer och kom på ett bra sätt att sammanfatta det hela: Typ, överallt.

Fotot taget av Janne Asp i Änggårdsbergen, Göteborg 2015.


Fler kryp i samma familj:
[img_gallery id=”2955″ type=”” layout=”4″ orderby=”name” order=”” description=”” ]

    Leave a comment

Total: