Citronfjäril (Gonepteryx rhamni)

26th February 2017
Citronfjäril (Gonepteryx rhamni)

Då ska vi se…
Det var ju ett bra tag sen det hände något här så jag tänkte att det får hända något här nu.
Jag fick för mig att göra en helt ny design av sidan. Lite snyggare och mycket bättre. Något som gäckat mig många tillfällen är hur dåligt vissa tredjepartsfunktioner fungerat när det kommer till olika uppdateringar. Så ihop med denna nya design tror jag mig ha slitit bort alla extrafunktioner och har börjat köra på de inbyggda, väloljade alternativen som jag från början ratade. Så nu är sidan tillbaka, allt är inte fixat ännu men jag vill inte ha den offline i ett halvår bara för att vänta på att allt ska bli klart…

Jag får börja med en tråkig nyhet, och det är att min gode krypkollega broder Tommy har beslutat sig för att lämna krypförsamlingen på grund av att hans andra hobby, att bygga djur av kottar, helt enkelt tar upp för mycket tid. Men vi är alla glada för hans bidrag här, och om det skulle uppstå akut kottbrist så är man alltid välkommen tillbaka in i värmen på denna sida. 
Så nu är jag ensam vid rodret här…

Citronfjäril (Gonepteryx rhamni)
Citronfjäril (Gonepteryx rhamni)

Om vi nu skulle ta och ägna oss åt krypet då.
Citronfjärilen har ju varit med här innan och behöver väl ingen närmare presentation.
Den är gul, fladdrar och gillar blommor, ‘nuf said.

Fotot är jag väldig nöjd med. Det är ett av de fåtal försök till stacking på frihand som blivit bra, och är garanterat det med mest förstoring som lyckats. Runt 2-3 gångers förstoring med MPE-objektivet, med artilleriunderstöd från MT-24EX-blixtarna.
Jag gillar att man kan se all päls, fjäll och snablar utan att man tappar begreppet helt för vad det är för kryp.

Detta foto och en hel del andra kommer man att kunna beskåda på en utställning som jag kommer att ha i Göteborg inom en snar framtid. Jag kommer att återkomma inom kort med mer info om detta.


Fotot är taget av Janne Asp vid Fjärås bräcka, Halland, 2016.

    Leave a comment

Total: