Brynkrabbspindel (Xysticus audax)

8th October 2014
Brynkrabbspindel (Xysticus audax)
Brynkrabbspindel (Xysticus audax)
Brynkrabbspindel (Xysticus audax)

Då kör vi ett foto på kärrpaddspindeln (?) igen. Det är samma spindel som redan förekommit här en gång men denna gången är fotot ovanifrån. Jag börjar bli rätt osäker på att det faktiskt är en sån spindel som jag skrivit. Google hjälpte mig mycket första gången jag skulle arta den men vid vidare efterforskning så är jag mycket tveksam då den tydligen är väldigt ovanlig samt att de ställen där den finns inte är i närheten av Jämtland där jag hittade detta exemplar.

Allt eftersom jag började skriva detta så har jag googlat runt ännu mer. Via Eurospiders.com så hittade jag en annan art som verkade passa bra mycket bättre.
Detta är numera en Brynkrabbspindel (Xysticus audax) och inget annat!
Jag kan inte har rätt varenda gång men förhoppningsvis har jag det iallafall någon gång 🙂

Jag är dock lika förtjust i spindeln då den med sina kraftiga ben ser rätt biffig ut.


Fotot taget av Janne Asp i Valsjöbyn, Jämtland 2010.

    Leave a comment

Total: