Green Bright-Eyed Frog (Boophis Viridis)

11th August 2018
Green bright-eyed frog (Boophis viridis)

Nu kommer det en sån där igen. En sån där som inte vill ha något svenskt namn. Jag har så svårt för dem. Dels så känns det så inkonsekvent när allt inte har samma struktur men grodjäkeln sabbar även mitt arkiveringssytem.
Engelska pratar den iallafall. Det är en Green Bright-Eyed Frog som vi snackar om nu. Namnet kan nog vara bland det mer beskrivande jag sett.
Det är alltså en grön groda med ljusa ögon. Och det är stämmer ju faktiskt! Hade man varit lite noggrannare så hade man kunnat döpa den till Green Bright-Eyed Frog With Some Small Red Dots On The Back, men så enfaldiga är nog inte ens britter.

Denna grodan är hemmahörande på den nordöstra delen av Madagaskar. Jag hade turen att få se den på en nattvandring som vi var ute på när vi bodde på ett ställe precis brevid Masoala nationalpark. Tur för mig innebär att jag får se saker, sen kanske det finns fem miljarder såna här grodor ute i regnskogen men det är inte relevant. Tur innebär även att man får se saker som ser lite udda ut. Det kan vara kryp med taggar eller klor, eller som i detta fallet starka färger.
Appropå nationalparker så har jag en fundering på att göra några specialare från de jag varit i. Vi får se vad som kommer längre fram här.

Jag har försökt hitta lite vettig information om den med. Den är till exempel inte rödlistad. Såklart inte, den är ju grön!!
Och nej, jag hittar banne mig ingen rolig information alls förutom att den finns längs hela östsidan av Madagaskar, och den informationen var ju inte heller så rolig…


Fotot är taget av Janne Asp på Masoala nationalpark, Madagaskar 2017
Fler kryp i samma familj:

no images were found

Total: