Blomkrabbspindel (Misumena vatia)

3rd November 2014

[singlepic id=200]
Idag går vi all in med en blomkrabbspindel.
Det blev rätt många foton men jag tycker att jag lyckades täcka in den från de flesta håll.
Det är inte den tacksammaste spindel jag nånsin fotat för den fick ofta för sig att byta plats och eftersom jag behöver minst 30 foton för att förlänga skärpedjupet så är det bara att börja om om den inte sitter helt still. Tur att man har tålamod 🙂

Denna lilla genialiska detalj av intelligent design är väldigt vanlig över hela Sverige. Jag själv har aldrig sett den innan, iallafall inte vad jag kan komma ihåg. Å andra sidan är den inte större än, tja, nåt väldigt litet.
Den har möjligheten att kamoflera sig genom att byta färg efter sin omgivning. Detta kan ju ha att göra med varför man inte sett den.
Spindeln bygger inga nät utan sitter på blommor i den pose ni ser på fotona för att helt enkel ge sina offer en vänlig omfamning + en inte lika vänlig giftinjektion.
[singlepic id=204]
Som vanlig så är det de extrema närbilderna jag gillar bäst.
Den observative har säkert lagt märke till att den bara har fyra ögon, men var lugna, de andra fyra sitter på baksidan av upphöjningen av huvudet.


Fotona är tagna i Janne Asps hemmastudio 2014.
Övriga kryp i samma familj:

[ngg src=”galleries” ids=”37″ exclusions=”200,204″ display=”basic_thumbnail”]

    Leave a comment

Total: